Tom-Pac Sealing Compound

Tom-Pac Sealing Compound is een duurzame flexibele compound dat gelijkmatig rond de as verdeeld wordt, als een smerende afdichting functioneert en voorkomt  dat er drukpunten in de afdichting ontstaan. Tom-Pac vervangt grafietpakkingen en mechanical seals zonder de noodzaak van koel- of sperwater. Tom-pac werkt zonder lekkage en kan voor onderhoud on-line tijdens bedrijf in de pakkingkamer aangebracht worden. Door de zelfsmerende en flexibele eigenschappen van de  Tom-Pac sealing compounds wordt het invreten van assen en slijtbussen voorkomen.
Er is ook een USDA goedgekeurde compound voor de voedingsmiddelenindustrie.

Offerte opvragen
tom-pac

Sealing compound: alternatief voor stopbuspakkingen en mechanical seals

Kenmerken en voordelen:
 • Door zelfsmerende eigenschappen is geen koel- of sperwater benodigd
 • Tom-Pac sealing compound werkt niet volgens het afdichtingsprincipe van samendrukken of verdichten van pakkingmateriaal, waardoor het invreten
  van de pakking na verloop van tijd groeven in assen, spindels en slijtbussen ontstaan
 • Tom-Pac behoeft niet samengeperst te worden. Hierdoor draaien de assen nagenoeg zonder wrijving en wordt er minder elektrisch vermogen verbruikt
 • Verlaging van onderhoudskosten: on- line aanvulling van het compound, geen ongeplande stops voor vervanging van afdichtingen, simpele installatie
 • Tom-Pac sealing compound kan op eenvoudige wijze aangebracht worden. Zie animatie-installatieinstructies
 • Lagere voorraadkosten: het op voorraad houden van grote voorraden van diverse soorten pakkingmateriaal is niet meer noodzakelijk
 • Brede toepasbaarheid: het compound kan in een breed spectrum van stoffen toegepast worden: van schoon water tot afvalwater, stoomcondensaat,
  chemicaliën, zuren, pulp, voedingsmiddelen (USDA-H1), slurries, etc.

Sealing compounds voor verschillende toepassingen

Tom-Pac Sealing Compound is een flexibele zelfsmerende asafdichting die geschikt voor roterende of lineair bewegende assen als alternatief voor gevlochten (blok)pakking en mechanical seals. Toepassingen zijn onder meer pompen, mengers, roerwerken, grote afsluiters en toepassingen waarbij momenteel gevlochten pakking gebruikt wordt.
De compound wordt bij een nieuw toestel of bij een revisie, na de installatie van één stuks blokpakking, met de hand in de pakkingkamer aangebracht.
Via de sperwaterpoort wordt, tijdens de opstart na initiële montage en tijdens on-line onderhoud, naar behoefte met behulp van een vulpistool aanvullend sealing compound geïnjecteerd. Bij afwezigheid van een sperwaterpoort adviseren wij om een tangensiale boring in het huis aan te brengen.
Door nul lekkage te behouden, worden de prestaties van de apparatuur voorspelbaarder, worden de veiligheids- en omgevingscontroles aanzienlijk verbeterd en profiteert de gebruiker van een langere bedrijfstijd van de installatie, verbeterde monitoring en minimaal onderhoud.

TP-4000

General purpose compound

 • Toerental as < 3600 rpm
 • Medium pH 2 - 12
 • Max temp. compound -40°C tot +315°C

TP-5400

Food Grade compound

 • Toerental as < 3000 rpm
 • Medium pH 1 - 13
 • Max temp. compound -10°C tot +260°C

TP-4800

Full spectrum compound

 • Toerental as < 2400 rpm
 • Medium pH 0 - 14
 • Max temp. compound -40°C tot +210°C

Linear Loader
TP-8100

De TP-8100 lineair loader (vulpistool) is speciaal ontworpen voor kleinere pompen. Hoewel permanente montage wordt aanbevolen, kan de TP-8100 van pomp tot pomp worden gebruikt. Inhoud 25 ml.
Stel de pakkingbus één keer af en draai vervolgens eenvoudig aan een hendel om de as on-Line opnieuw af te dichten, zonder downtime. 3/8" vulnippel voor montage op de sperwateraansluiting.

Datasheet

Linear Loader
TP-8200

De TP-8200 lineair loader (vulpistool) is een grotere injector die het meest geschikt is voor grotere asdiameters en diepere pakkingbussen. Inhoud 125 ml.
Stel de pakkingbus één keer af en draai vervolgens eenvoudig aan een hendel om de as on-Line opnieuw af te dichten zonder downtime. 3/8" vulnippel voor montage op de sperwateraansluiting.

Datasheet

Installatie

Installatie van de linear loader op de sperwateraansluiting van de pakkingkamer voor on-line bijvullen met sealing compound.

Documentatie

Hieronder kunt documentatie over de installatie en het onderhoud van Sealing compound downloaden.

Wilt u vrijblijvend advies of een offerte opvragen?

Neem dan contact met ons op

Offerte aanvragen