Gepubliceerd op:
9/1/2023

Thermal Energy heeft een opdracht gekregen voor zesde opeenvolgende turn-key-project van een fabrikant van zuivelproducten in Europa.

Deze oplossing, waarde meer dan € 1,4 miljoen, zal naar verwachting ongeveer € 630.000 aan jaarlijkse brandstofbesparing en offset leveren van meer dan 1530 ton CO2 per jaar - het equivalent van het permanent verwijdert van meer dan 300 auto's van de weg.

Thermal Energy heeft een opdracht gekregen voor vierde opeenvolgende turn-key-project van een fabrikant van zuivelproducten in Europa.

Deze oplossing, met een waarde van meer dan € 1,4 miljoen, zal naar verwachting ongeveer € 630.000 aan jaarlijkse brandstofbesparing en offset leveren van meer dan 1530 ton CO2 per jaar - het equivalent van het permanent verwijdert van meer dan 300 auto's van de weg.

29 september 2022-Thermal Energy International Inc. (TEI), een aanbieder van innovatieve energie-efficiëntie en oplossingen voor reductie van CO2 reductie voor middelgrote tot grote bedrijven over de hele wereld, heeft de opdracht gekregen om zijn vierde opeenvolgende turn-key energie besparingsproject.

TEI ontwikkelt langdurige en verstrekkende relaties met zijn multinationale klanten. Met deze volgorder heeft TEI 4 turn-key Flu-Ace® condensors geleverd voor deze wereldwijde fabrikant van voedingsmiddelen en GEM™ Venturi condenspotten geïnstalleerd in 19 van hun locaties in Europa en Noord-Amerika. In totaal heeft TEI voor deze klant meer dan € 5,1 miljoen aan energie -efficiëntie en oplossingen voor het reductie van CO2 emissies geleverd.

In 2019 installeerde TEI een Flu-Ace® warmterecuperatie project in een van de fabrieken voor zuigelingenvoeding van de klant, met een waarde van ongeveer € 1,4 miljoen. Dit project is ontworpen om de energie terug te winnen en te hergebruiken die momenteel door de schoorsteen van de stoomketel verloren gaat. Deze gerecupereerde warmte wordt hergebruikt voor pasteurisatie, fermentatie-  en droogprocessen.

In 2020 installeerde TEI een tweede Flu-Ace® warmterecuperatie project op dezelfde locatie, met een waarde van ongeveer € 840.000. Dit project is ontworpen om de efficiëntie van de droger van de site te verhogen. Het recuperen  en hergebruiken van energie die momenteel verloren gaat door de uitlaat van de droger, wordt benut om de make up lucht naar de droger voor te warmen en wordt tevens gebruikt voor gebouwverwarming.

In 2021 kondigde het bedrijf een derde turn-key warmte recuperatieproject aan voor een andere productielocatie in Europa met een waarde van meer dan € 900.000, ontworpen om energie terug te winnen uit de rookgassen van de stoomketel en deze te hergebruiken in processen. Hoewel deze bestaande moderne ketelinstallatie reeds voorzien was van een economiser, is door gebruikmaking van de technologie van TEI het toch mogelijk om een aanzienlijke hoeveelheid energie te recuperen als aanvulling op de bestaande systemen.

Dit nieuwe Flu-Ace® warmte recuperatiesysteem is ontworpen om restwarmte van  van de uitlaat van de drogerbrander terug te winnen. De reikwijdte van deze bestelling omvat alle engineering, productie, installatie en training voor het systeem, met een waarde van meer dan € 1,4 miljoen. Deze oplossing zal naar verwachting ongeveer    € 630.000 aan jaarlijkse brandstofbesparingen en compensatie opleveren van meer dan 1530 ton CO2 per jaar - het equivalent van het permanent verwijder van meer dan 300 auto's van de weg.

“Onze voortdurende relatie met deze klant is een duidelijk voorbeeld van hoe aanpasbaar onze oplossingen zijn voor verschillende toepassingen, en hoe we eenmaal ingebed in een organisatie, we nauw samenwerken om het succes op hun andere sites te dupliceren en meer van onze producten introduceren die de klant ten goede komen, ”zei William Crossland, CEO van Thermal Energy.

“Dit is de reden waarom TEI de gekozen leverancier blijft bij het ondersteunen van de doelstellingen van de CO2-emissiereductie voor verschillende wereldwijde, marktleiders. Omdat we een gevestigd bedrijf zijn, met bewezen technologie en een hoogwaardige geavanceerd engineeringteam, tonen we voortdurend ons vermogen aan om de unieke uitdagingen van onze klant aan te gaan. De resultaten en uitgebreide succesverhalen over klanten spreken voor zich. ”

Het project zal naar verwachting binnen 9 maanden worden voltooid.

Wilt u vrijblijvend advies of een offerte opvragen?

Neem dan contact met ons op

Offerte aanvragen