Gepubliceerd op:
3/10/2022

TEI begint het nieuwe fiscale jaar met record aan GEM-bestellingen

TEI heeft alleen al in de afgelopen weken voor meer dan € 1,5 miljoen aan orders voor GEM Venturi condenspotten ontvangen.

20 september 2022-Thermal Energy Int. (TEI) een aanbieder van innovatieve energie-efficiëntie en oplossingen voor reductie van CO2 emissies voor bedrijven met stoominstallaties over de gehele wereld, heeft de afgelopen weken orders voor meer dan € 1,5 miljoen voor GEM venturi condenspotten mogen ontvangen. Gedurende de eerste drie en een halve maand van het fiscale jaar zijn GEM bestellingen meer dan het dubbele van het bedrag dat in dezelfde periode vorig jaar werd ontvangen.

In een extreem sterke paar weken zijn record orders voornamelijk uit Europa ontvangen, waar de volatiele energieprijzen de oorzaak blijven van bezorgdheid voor onze multinationale klanten. Organisaties zijn uit de pandemie voortgekomen met een grotere interesse voor projecten die de CO2 emissies sterk verminderen. De Europese energiecrisis heeft de impact van kleinere ‘snel-win’ projecten verhoogd die een onmiddellijke impact hebben op de operationele kosten, met name brandstofkosten.

De voordelen van GEM Venturi condenspotten hebben zich de afgelopen 27 jaar bewezen in een reeks industrieën en organisaties. Deze sterke geschiedenis van het leveren van een best-in-class product, in combinatie met onze deskundige engineering teams, wekt vertrouwen in de voorgestelde voordelen, wat weer resulteert in snelle besluitvorming. Omdat GEM Venturi condenspotten een oplossing met een laag risico maar met een hoge impact op energie- en onderhoudsbesparing vormen, ervaart TEI nu dat projecten die eerder werden afgewezen momenteel versneld worden uitgevoerd. Vooral bij bedrijven die energiebesparing en het milieu hoog in het vaandel hebben staan en de kenmerken en voordelen van GEM reeds kennen. De besparingen behaalt met de GEM Venturi condenspot zijn blijvend omdat dit concept geen bewegende delen bevat die kunnen verzaken zoals bij conventionele condenspotten.

 

De recente bestellingen omvatten verschillende industrieën en sectoren, waaronder de productie en verwerking van voedsel en dranken, textiel en farmacie. Hieronder worden een paar grotere orders vermeld waar bij enkele locaties alle conventionele condenspotten door GEMs zijn vervangen.

Order van € 400.000 van een leidende textielfabrikant voor meerdere locaties in Afrika en Zuid-Azië.

Deze waarde omvat een deel van de bestelwaarde van eerdere bestellingen. In totaal heeft TEI meer dan $ 900.000aan energie -efficiëntie en oplossingen voor de reductie van CO2 emissies voordeze klant op 7 locaties geleverd.

 

Meer dan € 250.000 voor een Europese fabrikant van ontbijtgranen.

De relatie van TEI met deze voedingsmiddelen fabrikant omvat meerdere jaren, waardoor GEM condenspotten op twee locaties worden geleverd. De laatste bestelling zal naar verwachting de uitstoot van 709 tonCO2 per jaar op beide locaties verminderen. Deze bestelling betreft een 100%conversie van alle condenspotten van de grootste en belangrijkste locatie van deze klant.

 

Meer dan € 300.000 voor een Europese olieraffinaderij.

Deze bestelling volgt op eenopeenvolging van orders sinds 2018 nadat onze Venturi -technologie werd geclassificeerd als hun preferente condenspot.

 

Meer dan € 110.000 voor een Europese pharmaceutische fabriek.

Deze bestelling betreft een nieuwe klant waarbij deze 100%  site -conversie naar verwachting de uitstoot van 110 ton CO2 per jaar zal reduceren.

 

Meer dan € 480.000 voor een grote gas verwerkingsfabriek in het Midden -Oosten.

TEI heeft door de jaren heen met meerdere orders GEM condenspotten aan deze site geleverd, een van de grootste gas verwerkingsfabrieken ter wereld. Wat ooit begon als een proef heeft nu eenvervolg gekregen met orders voor grote delen van deze enorme locatie. Hierbij profiteert de klant niet enkel van de grote en blijvende energiebesparing, maar bespaart hij tevens op het verminderde onderhoud door de installatie van GEM condenspotten.

 

Gezien de Europese energiecrisis is het geen toeval dat de meeste van deze orders voor klanten met productielocaties in Europa zijn, maar de brede en de grote aantallen repeat orders die hier worden getoond, benadrukken onze focus op serviceverlening en hoogwaardige relatie-opbouw met bedrijven en organisaties die de voordelen waarderen die onze technologieën te bieden hebben. Bovendien, naarmate de wereldwijde energiekosten stijgen, zijn grote energieverbruikers nog meer gefocused om projecten te overwegen die een snelle en effectieve oplossing bieden voor hun operationele kosten. Dit is het kenmerk en waar TEI zeg viert: Technologie die direct beschikbaar is met bewezen en blijvende resultaten.

Wilt u vrijblijvend advies of een offerte opvragen?

Neem dan contact met ons op

Offerte aanvragen