Gepubliceerd op:
3/10/2022

Thermal Energy ontvangt order van € 2.8 millioen van premium bier producent voor de levering van een Flu-Ace rookgascondensor en GEM Venturi condenspotten.

Dit project zal naar verwachting het jaarlijkse gasverbruik van deze site verminderen met ten minste 27% waarmee tevens de uitstoot van 1.300 ton CO2 per jaar verminderd wordt.

Met deze order heeft het bedrijf energie -efficiëntie projecten binnengehaald bij meer dan de helft van 's werelds top tien brouwers.

Thermal Energy Int. (TEI) heeft nauw samengewerkt met deze klant om een​​oplossing te ontwikkelen die voldoet aan de plannen van het bedrijf om tegen 2030, en in zijn gehele supply chain tegen 2050, CO2 -neutraal te worden.

Deze site heeft een capaciteit van meer dan 3 miljoen hectoliters per jaar en is een van de vele brouwerijen in Europa van deze multinational.

Een van de strategische doelstellingen van TEI is om middelen te concentreren op het ontwikkelen van relaties met klanten wier energie- en CO2 doel en duidelijk zijn gedefinieerd, wat resulteert in een betere betrokkenheid en snellere besluitvorming. Dit project is hier een voorbeeld van. Na het ondertekenen van de overeenkomst van dit project met TEI eerder dit jaar, werd deze unieke eigen oplossing in recordtijd overeengekomen.

Dit turn-key-project omvat twee gevestigde producten uit de unieke productenportfolio van TEI: Het Flu-Ace warmte recuperatie systeem ontworpen om rest warmte te recupereren uit rookgassen van stoomketels en deze restwarmte te gebruiken om het totale stoom- en brandstofverbruik ter plaatse te verminderen. Ook de inzet van GEM  condenspotten, een premium orifice venturi ontwerp, zal veel bijdragen aan het minimaliseren van onderhoud aan het stoom- en condensaat systeem en een flinke bijdrage leveren aan het behalen targets voor energiebesparing in het stoomsysteem. De besparingen behaalt met de GEM Venturi condenspot zijn blijvend omdat dit concept geen bewegende delen bevat die kunnen verzaken zoals bij conventionele condenspotten.

De voedingsmiddelen- en drankensector heeft al lang mogen profiteren van de technologieën van TEI en nog meer van de praktische kennis van het bedrijf met de processen in deze branche. De unieke Flu-Ace technologie zorgt voor een grotere warmte recuperatie dan enig ander ontwerp, dat in een lage temperatuur sector zoals de voedingsmiddelenindustrie, de CO2 reductie en kostenbesparingen doen maximaliseren.

Dit project omvat de engineering, fabricage, installatie en training en zal naar verwachting het jaarlijkse gasverbruik van deze site verminderen met ten minste27% waarmee tevens de uitstoot van 1.300 ton CO2 per jaar verminderd wordt. De oplevering zal binnen 1 jaar plaatsvinden.

 

De prijs van aardgas in Europa is sinds april minimaal verdubbeld en is ongeveer zeven keer wat het een jaar geleden was. Aardgas wordt wereldwijd steeds schaarser, met prijzen die naar een record hoogte  klimmen. Dit betekent dat de impact opEuropese fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken van cruciaal belang is.

 

De voedingsmiddelen- en drankenindustrie is een toonaangevende industrie branche in Europa en blijft een sterke markt voor TEI met vele referenties.

De Europese energiecrisis heeft ertoe geleid dat mensen in de industrie agressiever plannen voor energie -efficiëntie in een poging om de volatieleenergiekosten beter te doorstaan. De oplossingen van TEI hebben nu nog meer potentieel om opmerkelijke energie-, milieu- en kostenbesparingen voor klanten op te leveren, jaarlijks en tot ver in de toekomst.

Wilt u vrijblijvend advies of een offerte opvragen?

Neem dan contact met ons op

Offerte aanvragen